İhlas Haber Ajansı (İHA) tarafından geçilen habere göre, Fransa Savunma Bakanı Sebastien Lecornu, Dublin-Roma seferini yapan yolcu uçağının bomba ihbarı nedeniyle Fransa’daki askeri hava üssüne yönlendirildiğini duyurdu.

İrlanda’nın başkenti Dublin'den hareketle İtalya’nın başkenti Roma'ya gitmek üzere havalanan Aer Lingus şirketine ait Airbus A320 tipi yolcu uçağı için uçuş sırasında bomba ihbarı alındı. Fransa Savunma Bakanı Sebastien Lecornu, söz konusu uçağın Fransa’nın Evreux Hava Üssü’ne güvenli şekilde yönlendirildiğini açıkladı. Lecornu, sürecin Başbakanlık tarafından yakından takip edildiğini ifade etti.

Avrupa Genelindeki İhbarlar

Avrupa'da geçtiğimiz salı günü de benzer şekilde en az 7 uçağa ve 1 yolcu gemisine yönelik bomba ihbarları yapılmış, güvenlik güçlerinin gerçekleştirdiği detaylı aramalarda herhangi bir patlayıcıya rastlanmamıştı.

Uzman Görüşü / Editöryel Değerlendirme

Havacılık güvenliği protokolleri gereği, uçuş esnasında gelen her türlü bomba ihbarı en üst düzeyde tehdit olarak değerlendirilir. Yetkili makamlar ve uluslararası havacılık otoriteleri, bu tür durumlarda en yakın askeri veya sivil üslere acil iniş prosedürlerini devreye sokmaktadır.