İhlas Haber Ajansı (İHA) Düzce muhabirlerinin sahadan aktardığı bilgilere göre, Düzce İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü iş birliğinde afet ve acil durumlarda psikososyal destek hizmetlerinin etkin yürütülmesi amacıyla personele eğitim düzenlendi.

Eğitim Programının Detayları

Düzce İl Halk Kütüphanesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen organizasyona, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve bağlı birimlerinde görev yapan çalışanlar katılım sağladı. Afet ve Acil Durum Müdahale Hizmetleri Yönetmeliği ile Türkiye Afet Müdahale Planı kapsamında organize edilen eğitim, Düzce Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Psikoloğu Aslı Atıcı Aktaş tarafından verildi. Oturumda katılımcılara psikolojik ilk yardımın temelleri anlatılırken, afet sonrası yürütülecek psikososyal süreçlerde izlenecek yol haritaları paylaşıldı.

Kurumlar Arası Koordinasyon Hedefleniyor

Düzenlenen programla personelin afet ve acil durumlara karşı bilgi düzeyinin artırılması ve farkındalık oluşturulması hedeflendi. Aynı zamanda süreç içerisinde kurumlar arası iş birliği ve koordinasyonun güçlendirilmesi amaçlandı.

Uzman Görüşü / Editör Yorumu

Afet dönemlerinde sunulan psikososyal destek hizmetleri, bireylerin yaşadığı travmatik etkilerin azaltılmasında kritik bir rol oynamaktadır. İlgili ulusal planlar çerçevesinde düzenlenen bu tür eğitimler, sahadaki müdahale kapasitesinin artırılmasına katkı sunmaktadır.