Meteoroloji tarafından yapılan peş peşe uyarıların ardından Elazığ'da sağanak yağış etkisini artırdı. Kent merkezinde aniden bastıran yağmur nedeniyle sokaktakiler zor anlar yaşadı.

HAVA DURUMU VE TEDBİRLER

Yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar kapalı alanlara ve otobüs duraklarına sığınarak korunmaya çalıştı. Cadde ile sokaklarda su birikintileri meydana gelirken, tedbirli olanlar şemsiyeleriyle yollarına devam etti.

METEOROLOJİ'DEN KRİTİK UYARI

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan resmi açıklamada, bölge genelindeki yağışların yer yer kuvvetli olmasının beklendiği bildirildi. Açıklamada, ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, dere taşması, kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği vurgulandı.