İhlas Haber Ajansı (İHA) Kayseri muhabirlerinin sahadan aktardığı bilgilere göre, Kayseri'de uzun yıllardır pastırmacılık yapan Yasin Güzel, pastırma sıcaklarının sona ermesi ve Erciyes Dağı'na ilk karın düşmesiyle birlikte kış sezonunun açılışını sabırsızlıkla beklediklerini dile getirdi.
Esnaf olarak kış aylarında Erciyes'e kayak yapmak için gelen yerli turistleri ağırlamaya hazırlandıklarını belirten Güzel, sucuk fiyatlarının 750 TL ile 1.400 TL arasında değiştiğini, pastırma fiyatlarının ise kilogram başına 2.300 TL ile 3.500 TL arasında alıcı bulduğunu ifade etti.
Kayseri Esnafı Turist Yoğunluğu Bekliyor
Önümüzdeki üç hafta ile bir ay içerisinde kış sezonunun resmen başlamasıyla birlikte bölgenin hareketleneceğini vurgulayan esnaf, bu dönemde kent esnafının da ekonomik olarak canlanmasını umut ettiklerini kaydetti.
Uzman Görüşü / Editöryel Değerlendirme
Kayseri ekonomisinde kış turizmi ve yöresel lezzetlerin satışı büyük bir yer tutmaktadır. Erciyes Dağı'ndaki kayak sezonunun erken başlaması, şehirdeki turizm hareketliliğini doğrudan artırarak yerel esnafın yıllık cirolarına olumlu yansımaktadır.


Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yazın.
Kanunlara aykırı, konuyla ilgisi olmayan, küfür içeren yorumlar onaylanmamaktadır. IP adresiniz kaydedilmektedir.