İhlas Haber Ajansı (İHA) Erzincan muhabirlerinin sahadan aktardığı bilgilere göre, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesinde (EBYÜ) 'Terörsüz Türkiye Sürecinde Tarih-Siyaset-Ekonomi' başlıklı bir panel gerçekleştirilecek.
Üniversite tarafından yapılan resmi açıklamada, etkinliğin 8 Ekim Perşembe günü saat 14.30'da Erdoğan Büyükkasap Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapılacağı duyuruldu.
Panelin Konuşmacıları ve Detayları
EBYÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kerem Karabulut'un moderatörlüğünü üstleneceği programda, terör uzmanı Dr. İmbat Muğlu ile EBYÜ Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdulkadir Gül konuşmacı olarak katılacak.
Düzenlenecek oturumda söz konusu sürecin tarihsel, siyasi ve ekonomik yansımaları tüm yönleriyle ele alınacak.
Uzman Görüşü / Editör Yorumu
Üniversitelerde düzenlenen bu tür akademik ve stratejik paneller, toplumsal meselelerin farklı disiplinler aracılığıyla ele alınmasında önemli bir platform oluşturmaktadır. Tarih, siyaset ve ekonomi gibi temel dinamiklerin birlikte değerlendirilmesi, sürecin çok boyutlu anlaşılmasına katkı sağlamaktadır.
Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yazın.
Kanunlara aykırı, konuyla ilgisi olmayan, küfür içeren yorumlar onaylanmamaktadır. IP adresiniz kaydedilmektedir.