İhlas Haber Ajansı (İHA) Erzincan muhabirlerinin sahadan aktardığı bilgilere göre, Erzincan-Sivas kara yolunun Sakaltutan mevkisinde iki tırın çarpışması sonucu meydana gelen kazada 1 kişi yaralandı. Yabancı uyruklu V. B. yönetimindeki tır, önünde ilerleyen diğer tıra çarptıktan sonra devrildi.

Yola Savrulan Malzemeler Ulaşımı Aksattı

Kaza nedeniyle devrilen tırın dorsesinde bulunan giyim eşyaları, mutfak malzemeleri ve klima yedek parçaları kara yoluna saçıldı. Yola dökülen ürünler sebebiyle trafik akışı bir süre kontrollü olarak tek şeritten yürütüldü. İhbar üzerine olay yerine 112 Acil Sağlık, polis ve jandarma ekipleri sevk edildi. Yaralanan tır sürücüsünün, kaza anında kaybolan parasının bulunmasının ardından hastaneye gitmeyi kabul ettiği belirtildi.

Trafik Akışı Normale Döndü

Karayolları ekiplerinin yola savrulan malzemeleri temizleme çalışmalarının ardından ulaşım yeniden tamamen açıldı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Uzman Görüşü / Editöryel Değerlendirme

Sakaltutan geçidi, zorlu coğrafi koşulları ve keskin virajlarıyla sürücülerin dikkatli olmasını gerektiren önemli güzergâhlar arasında yer almaktadır. Ağır tonajlı araçların bu tür dağ geçitlerinde hız ve takip mesafesine uymaması, benzer ulaşım aksamalarına ve trafik kazalarına yol açabilmektedir.