İhlas Haber Ajansı (İHA) Erzincan muhabirlerinin sahadan aktardığı bilgilere göre, kent genelinde gerçekleştirilen narkotik eğitimlerinde bin 70 kişiye ulaşıldı. İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen faaliyetler, üniversite öğrencilerini ve askeri personeli kapsadı.
Üniversiteliler ve Askeri Personele Eğitim
Gerçekleştirilen çalışmalar çerçevesinde 990 üniversite öğrencisi ile 80 askeri personel ve ailelerine uyuşturucuyla mücadele konusunda kapsamlı bilgiler aktarıldı. Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi'nin çeşitli fakültelerinde ve 3. Ordu Komutanlığında düzenlenen oturumlar dikkat çekti.
UYUMA Projesi ve Önleyici Tedbirler Anlatıldı
Eğitim programlarında katılımcılara önleyici ve koruyucu tedbirler, kolluk kuvvetleriyle sağlıklı iletişim kurma yolları, suç bildirimi süreçleri ve UYUMA Projesi detaylı bir şekilde anlatıldı. Çalışmaların sonunda katılımcılara bilgilendirici broşürler dağıtıldı.
Yetkililer, bu tür projelerle uyuşturucuya karşı toplumsal farkındalığın artırılmasının, vatandaşların bilinçlendirilmesinin ve sürecin ortak akılla yürütülmesinin hedeflendiğini kaydetti.
Uzman Görüşü / Editöryel Değerlendirme
Uyuşturucuyla mücadelede erken bilgilendirme ve toplumsal reflekslerin güçlendirilmesi, suç oranlarının azaltılmasında kritik bir rol oynamaktadır. Emniyet teşkilatı tarafından yürütülen bu tür projeler, özellikle gençlerin korunması ve kamusal farkındalığın artırılması açısından sürdürülebilir bir politika unsuru olarak değerlendirilmektedir.

Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yazın.
Kanunlara aykırı, konuyla ilgisi olmayan, küfür içeren yorumlar onaylanmamaktadır. IP adresiniz kaydedilmektedir.