İhlas Haber Ajansı (İHA) Erzincan muhabirlerinin sahadan aktardığı bilgilere göre, Erzincan'da Yavuz Selim Anaokulu öğrencileri İtfaiye Müdürlüğünü ziyaret etti. Gerçekleştirilen gezi kapsamında minik öğrenciler itfaiye binasını dolaşma fırsatı buldu.
İtfaiye Çalışmaları Anlatıldı
Ziyaret süresince İtfaiye Eğitim Amirliği personeli tarafından öğrencilere itfaiyenin temel görevleri detaylı şekilde aktarıldı. Kullanılan araç ve ekipmanlar ile yürütülen çalışmalar hakkında bilgilendirilen öğrencilere yangınlara müdahale süreçleri uygulamalı olarak gösterildi. Ziyaretin sonunda belediye yetkilileri, öğrencilere ve öğretmenlerine katılımlarından dolayı teşekkür etti.
Uzman Görüşü / Editör Yorumu
Erken çocukluk döneminde verilen afet ve yangın güvenliği eğitimleri, çocuklarda afet bilincinin gelişmesinde kritik bir rol oynamaktadır. Bu tür kurum ziyaretleri, öğrencilerin teorik bilgileri yerinde gözlemlemesine olanak tanır.


Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yazın.
Kanunlara aykırı, konuyla ilgisi olmayan, küfür içeren yorumlar onaylanmamaktadır. IP adresiniz kaydedilmektedir.