İhlas Haber Ajansı (İHA) Erzurum muhabirlerinin sahadan aktardığı bilgilere göre, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından kamu kurumları personeli ve basın mensuplarına yönelik düzenlenen İletişim Yüzyılı: Güçlü İletişim, Etkin Kamu Bölge Müdürlükleri Eğitimleri Erzurum'da hayata geçirildi.
Atatürk Üniversitesi Nenehatun Kültür ve Gösteri Merkezi'nde gerçekleştirilen program, İletişim Başkanlığı Erzurum Bölge Müdürlüğü koordinesinde ve Erzurum Valiliği ev sahipliğinde düzenlendi. İki gün sürecek olan organizasyonun açılış töreninde konuşan Vali Yardımcısı Fatih Uzun, emeği geçen tüm kurum ile katılımcılara teşekkürlerini iletti.
Eğitim Programının Detayları
Program kapsamında katılımcılara dezenformasyonla mücadele, CİMER uygulamaları, yapay zeka ve kriz yönetimi gibi kritik konularda kapsamlı sunumlar gerçekleştirilecek. İletişim Başkanlığı Erzurum Bölge Müdürü Recep Küçükece, amaçlarının kurumlar arası işbirliğini güçlendirmek ve iletişimdeki yenilikleri paylaşmak olduğunu belirtti.
Uzman Görüşü / Editöryel Değerlendirme
Kamu kurumlarında kurumsal kapasitenin artırılması ve şeffaf iletişim süreçlerinin işletilmesi, devlet ile vatandaş arasındaki bağın güçlendirilmesinde temel bir unsur olarak değerlendirilmektedir. Benzer eğitim faaliyetleri, dijital çağda artan enformasyon akışı ve dezenformasyonla mücadelede kamusal refleksin standartlaştırılmasını hedeflemektedir.



Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yazın.
Kanunlara aykırı, konuyla ilgisi olmayan, küfür içeren yorumlar onaylanmamaktadır. IP adresiniz kaydedilmektedir.