İhlas Haber Ajansı (İHA) İstanbul muhabirlerinin sahadan aktardığı bilgilere göre, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Esenyurt İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından uyuşturucu ticaretinin önlenmesine yönelik kapsamlı bir operasyon düzenlendi. İnönü Mahallesi Kemalpaşa Caddesi üzerinde durdurulan ticari araçtaki R.E. (20) isimli şahsın üzerinde yapılan aramalarda 21,4 gram uyuşturucu madde bulundu.

Evde Yapılan Aramada Silahlar Bulundu

Araçta yakalanan şüphelinin ikametine yönelik devam eden çalışmalarda Ş.E. (66) adlı şahıs da gözaltına alındı. Adreste gerçekleştirilen aramalarda 3 adet ruhsatsız tabanca, 1 adet pompalı tüfek, 25 adet pompalı tüfek fişeği ve 92 adet tabanca fişeği ele geçirildi.

Şüphelilerden Biri Tutuklandı

Emniyetteki işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edilen şüphelilerden Ş.E. serbest bırakılırken, R.E. çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Uzman Görüşü / Editöryel Değerlendirme

Türk Ceza Kanunu kapsamında uyuşturucu ticareti ve ruhsatsız silah bulundurma suçları kamu güvenliğini tehdit eden ciddi suçlar arasında yer almaktadır. Emniyet güçlerinin yürüttüğü bu tür operasyonlar, organize suçların ve yasadışı madde ticaretinin önlenmesinde kritik bir rol oynamaktadır.