İhlas Haber Ajansı (İHA) İstanbul muhabirlerinin sahadan aktardığı bilgilere göre, İstanbul’un Esenyurt ilçesinde 24 Ekim Cumartesi günü akşam saatlerinde skandal bir olay meydana geldi. Yüzde 70 engelli raporu bulunan 22 yaşındaki Alihan Eldemir, markete ekmek almak için çıktığı sırada henüz bilinmeyen bir nedenle kalabalık bir grubun saldırısına uğradı.
Bağlarçeşme Mahallesi’nde yaşanan olayda, kendisini darp eden şahısların silah çekerek tehditler savurduğu belirlendi. Yaşanan şiddet anları çevredeki bir güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi. Görüntülerde genç adamın darp edildiği anlar yer alırken, olay sonrasında mağdur gencin ailesinin saldırganlardan şikayetçi olduğu öğrenildi.
Mağdur Genç Yaşadıklarını Anlattı
Uğradığı saldırı sonucunda dişleri kırılan ve yüzünde yaralar oluşan Alihan Eldemir, yaşananların ardından korku içinde olduğunu dile getirdi. Eldemir, "Her gün bana karışıyorlar. Yıllardır beni rahatsız ediyorlar. Ben öyle duruyordum. Bir şey yapmamıştım. Neden bakıyorsun diyerek geldi bana vurdu. Korkuyorum abi ben her gün buradayım" ifadelerini kullandı.
Acılı Anneden Sert Tepki
Olayın ardından konuşan anne Hediye Eldemir ise saldırganların bir an önce yakalanmasını isteyerek duruma isyan etti. Anne Eldemir, "Benim oğlum bakkala gitti. Kendisi yüzde 70 engelli raporu var. Bakkala gidiyor bir tane çete geliyor bakkalın önünde benim oğlumu darp ediyorlar. İki tane dişlerini kırıyorlar. Dudaklarını yanaklarını patlatıyorlar. Silahta çekiyorlar. Çocuğu öyle bırakıp kaçtılar gittiler" diye konuştu.
Uzman Görüşü / Editöryel Değerlendirme
Türk Ceza Kanunu kapsamında engelli bireylere yönelik gerçekleştirilen saldırılar ve silahla tehdit suçu, Türk yargı sisteminde nitelikli hal kapsamında değerlendirilmektedir. Bu tür asayiş olaylarında güvenlik kameraları delil niteliği taşırken, adli makamların başlattığı soruşturmalar şüphelilerin yakalanması açısından önem arz etmektedir.

Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yazın.
Kanunlara aykırı, konuyla ilgisi olmayan, küfür içeren yorumlar onaylanmamaktadır. IP adresiniz kaydedilmektedir.