İhlas Haber Ajansı (İHA) İstanbul muhabirlerinin sahadan aktardığı bilgilere göre, Esenyurt ilçesinde yük indirme işlemi sırasında yaşanan kazada iki işçi camların altında kalarak yaralandı. Olay, Mehterçeşme Mahallesi 1873. Sokak üzerinde öğle saatlerinde meydana geldi.
Caddeye malzeme getiren kamyonda çalışan iki kişi, park manevrası ve yük indirimi esnasında kasadaki camların devrilmesiyle tehlikeli anlar yaşadı. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi yönlendirildi. Tonlarca ağırlıktaki camların altından kurtarılan işçilere sağlık ekipleri olay yerinde ilk müdahaleyi yaptı.
Hastaneye Kaldırılan İşçilerin Tedavisi Sürüyor
Ambulanslarla çevredeki hastanelere sevk edilen yaralılardan birinin sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu ve hayati tehlikesinin bulunduğu bildirildi. Diğer işçinin ise tedavisinin devam ettiği ve hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi. Yaşanan talihsiz kazanın ardından polis ekipleri olay yerinde inceleme başlattı.
Uzman Görüşü / Editöryel Değerlendirme
İş sağlığı ve güvenliği mevzuatına göre yükleme ve boşaltma operasyonları, özellikle cam gibi kırılgan ve ağır malzemelerin taşındığı durumlarda yüksek risk barındırır. Bu tür kazaların önlenmesi adına iş ekipmanlarının sabitlenmesi ve güvenlik protokollerinin eksiksiz uygulanması zorunludur.
Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yazın.
Kanunlara aykırı, konuyla ilgisi olmayan, küfür içeren yorumlar onaylanmamaktadır. IP adresiniz kaydedilmektedir.