İhlas Haber Ajansı (İHA) İstanbul muhabirlerinin sahadan aktardığı bilgilere göre, Esenyurt'ta park etmeye çalışan bir sürücünün fren yerine gaza basması neticesinde kaza meydana geldi. Olay, saat 21.00 sularında Esenyurt Hürriyet Mahallesi İskete Sokak'ta yaşandı.

Kaza Nasıl Gerçekleşti?

Edinilen bilgiye göre, 34 HGB 67 plakalı otomobilin sürücüsü park manevrası yaptığı esnada panikleyerek pedal karıştırdı. Kontrolden çıkan araç, sokak üzerinde yürüyen bir yayaya çarptıktan sonra park halindeki 34 KFD 384 plakalı başka bir otomobile çarparak ilerlemeye devam etti. Otomobil, bir binanın bahçe demir korkuluklarına çarparak durabildi.

Yaralı Hastaneye Kaldırıldı

Çarpmanın etkisiyle hafif şekilde yaralanan yaya, ihbar üzerine olay yerine sevk edilen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından hastaneye nakledildi. Polis ekipleri kaza mahallinde inceleme gerçekleştirirken, sürücü ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü. Kazaya karışan araç ise çekici yardımıyla bulunduğu yerden kaldırıldı.

Uzman Görüşü / Editöryel Değerlendirme

Sürücü hataları ve pedal karışıklıkları, özellikle dar sokaklarda ve park manevralarında sıklıkla maddi hasarlı ve yaralanmalı trafik kazalarına yol açmaktadır. Karayolları Trafik Kanunu hükümleri gereğince sürücülerin araçlarının hakimiyetini her koşulda koruması ve dikkatli manevra yapması yasal bir zorunluluktur.