İhlas Haber Ajansı (İHA) Eskişehir muhabirlerinin sahadan aktardığı bilgilere göre, Eskişehir Sanayi Odası (ESO) başkanlık seçimleri tamamlandı ve mevcut başkan Celalettin Kesikbaş yeniden başkan seçildi.

Demokratik bir atmosferde gerçekleştirilen seçimlerin ardından konuşan Kesikbaş, yeni dönemde Eskişehir sanayisini teknoloji, küreselleşme ve nitelikli ihracat odağında ileriye taşıyacaklarını vurguladı. Seçimlerin huzur içinde tamamlandığını belirten Kesikbaş, üyelerin gösterdiği teveccühün sorumluluklarını artırdığını ifade etti.

Yeni Dönem ve Vizyon 2030 Hedefleri

Eskişehir sanayisinin bugünkü başarısında geçmişten bugüne hizmet eden tüm isimlerin emeği bulunduğunu kaydeden Kesikbaş, Vizyon 2030 Hedefi doğrultusunda Eskişehir'i teknoloji denildiğinde akla ilk gelen sanayi şehri haline getirmek için çalışacaklarını söyledi. Firmaların dönüşümüne ve rekabet gücüne katkı sunmaya devam edeceklerini belirtti.

Ortak akıl ve iş birliği vurgusu yapan Kesikbaş; yerel yönetimler, üniversiteler ve tüm paydaşlarla el ele vererek şehrin ekonomik potansiyelini büyüteceklerini sözlerine ekledi.

Uzman Görüşü / Editör Yorumu

Türkiye'de sanayi odaları, bölgelerindeki üretim, ihracat ve istihdam faaliyetlerini koordine eden yasal meslek kuruluşları olarak faaliyet göstermektedir. Oda yönetimlerinin belirlediği stratejik hedefler, ilgili şehirlerin yerel ekonomilerinin yanı sıra ulusal sanayi vizyonuna da doğrudan katkı sunmaktadır.