İhlas Haber Ajansı (İHA) Eskişehir muhabirlerinin sahadan aktardığı bilgilere göre, Eskişehir'in Tepebaşı ilçesine bağlı Zincirlikuyu Mahallesi'nde bulunan açık depolama alanında yangın çıktı. Henüz belirlenemeyen bir nedenle alev alan binlerce plastik kasa kısa sürede büyük bir yangına dönüşürken, yükselen siyah dumanlar şehrin pek çok noktasından fark edildi.
İtfaiye Ekiplerinin Müdahalesi
Çevredekilerin ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi yönlendirildi. İtfaiye ekiplerinin zamanında ve etkili müdahalesi sayesinde alevlerin çevreye yayılması önlendi ve yangın kontrol altına alınarak söndürüldü.
İnceleme Başlatıldı
Soğutma işlemlerinin tamamlanmasının ardından yapılan ilk tespitlerde, binlerce plastik kasanın tamamen yanarak kullanılamaz duruma geldiği görüldü. Olayda herhangi bir can kaybı ya da yaralanmanın yaşanmadığı, yangının çıkış sebebinin tespiti için ise inceleme başlatıldığı bildirildi.
Uzman Görüşü / Editör Yorumu
Açık alanlarda depolanan plastik ve benzeri petrokimya türevi maddeler, yüksek yanıcılık özellikleri nedeniyle sıcak hava ve kıvılcım gibi etkenler karşısında büyük risk oluşturmaktadır. İtfaiye uzmanları, bu tür depolama sahalarında yangın güvenliği önlemlerinin ve aralıkların uluslararası standartlara uygun tutulmasının hayati önem taşıdığını vurgulamaktadır.


Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yazın.
Kanunlara aykırı, konuyla ilgisi olmayan, küfür içeren yorumlar onaylanmamaktadır. IP adresiniz kaydedilmektedir.