İhlas Haber Ajansı (İHA) Eskişehir muhabirlerinin sahadan aktardığı bilgilere göre, Eskişehir Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, 13 Ekim Dünya Afet Risklerinin Azaltılması Günü dolayısıyla resmi sosyal medya hesabından bir açıklama yayımladı. Vali Yılmaz, afetlerin zamanının ve şeklinin önceden kestirilemeyeceğini, ancak alınacak hazırlık seviyesinin insanlar tarafından belirleneceğini belirtti.

Afetlere Karşı Dirençli Şehir Vurgusu

Açıklamasında afetlerin etkilerini azaltmanın ve can kayıplarının önüne geçmenin sorumluluk olduğunu belirten Vali Yılmaz, kurumlar, arama kurtarma ekipleri ve AFAD gönüllüleri ile birlikte daha dirençli bir Eskişehir için kararlılıkla çalışıldığını ifade etti. Alınacak küçük önlemlerin yarın hayat kurtaran adımlara dönüşeceğini kaydeden Yılmaz, bu sürecin tüm vatandaşların ortak sorumluluğu olduğunu dile getirdi.

Teşekkür ve Dayanışma Çağrısı

Şehrin her köşesinde afet farkındalığını artırmak için emek veren uzmanlara, arama kurtarma ekiplerine ve AFAD gönüllülerine teşekkür eden Yılmaz, tedbirin elden bırakılmayacağını ve afet bilincinin bir yaşam kültürüne dönüştürüleceğini vurguladı.

Uzman Görüşü / Editör Yorumu

13 Ekim, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından afet riskinin azaltılması, azaltma kültürü ve küresel çapta afet bilincinin yaygınlaştırılması amacıyla Dünya Afet Risklerinin Azaltılması Günü olarak ilan edilmiştir. Bu özel günde ülkeler ve yerel yönetimler afet dirençliliğini artırmaya yönelik farkındalık çalışmaları yürütmektedir.