İhlas Haber Ajansı (İHA) Eskişehir muhabirlerinin sahadan aktardığı bilgilere göre, Asrı Saadet’ten Osmanlı’ya ve günümüze uzanan 150’nin üzerinde kutsal emanetin yer aldığı Mukaddes Emanetler Sergisi, Eskişehir İl Kültür Müdürlüğü Sergi Salonu’nda dün kapılarını açtı.
Koleksiyoncu Erol Güzel ile Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Eskişehir Şubesi iş birliğiyle düzenlenen sergide, Sakal-ı Şerif’ten Kabe-i Muazzama örtülerine, el yazma Kur’an-ı Kerim’den Ehl-i Beyt ve evliyalara ait pek çok manevi değer izleyiciyle buluştu.
Ziyaretçiler Saatlerce Bekledi
Sergiyi görmek isteyen çok sayıda vatandaş salon önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Ziyaretçilerden Günay Çiçek, saatlerdir sıra beklediğini belirterek heyecanını dile getirdi. Emine Ersöz ise sabırsızlıkla kutsal emanetleri görmeyi beklediklerini ifade etti.
Gençlerden Sergiye Tam Not
16 yaşındaki Yağmur Birsen sergide yeni bilgiler öğrendiğini söylerken, 18 yaşındaki Ayça Elif Şimer din kitaplarındaki içerikleri canlı görmenin güzel bir deneyim olduğunu kaydetti. İlayda Naz Çaylak ise sınıfça katıldıkları serginin oldukça faydalı geçtiğini belirtti.
Uzman Görüşü / Editöryel Değerlendirme
Mukaddes Emanetler sergileri, İslam tarihi ve kültürel mirasının halkla buluşmasında önemli bir köprü görevi üstlenmektedir. Bu tür kültürel etkinlikler, dini ve tarihi eserlerin korunması ile gelecek nesillere aktarılmasında toplumsal bilincin artmasına katkı sağlamaktadır.



Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yazın.
Kanunlara aykırı, konuyla ilgisi olmayan, küfür içeren yorumlar onaylanmamaktadır. IP adresiniz kaydedilmektedir.