İhlas Haber Ajansı (İHA) Eskişehir muhabirlerinin sahadan aktardığı bilgilere göre, 2026-2027 Eğitim-Öğretim Yılı Okul Sporları Dart Genç Kız Müsabakaları Eskişehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü koordinesinde Prof. Dr. Fethi Heper Stadyumu'nda tamamlandı. Büyük bir çekişmeye sahne olan organizasyonda genç sporcular dereceye girebilmek için kıyasıya mücadele etti.

Şampiyon Sivrihisar Eğitim Vakfı Muzaffer Demir Anadolu Lisesi Oldu

Turnuvanın sonucunda Sivrihisar Eğitim Vakfı Muzaffer Demir Anadolu Lisesi rakiplerini geride bırakarak şampiyonluk kupasını kaldırdı. Karşılaşmalar neticesinde Şehit Ramazan Canıgür Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi turnuvayı ikinci sırada tamamlarken, Mihalgazi Şehit Nuri Tavşanlıoğlu Anadolu Lisesi üçüncü, Şehit Hasan Önal Kız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ise dördüncü sırada yer aldı. Müsabakaların ardından dereceye giren tüm okul takımlarına ve sporculara tebrikler iletildi.

Uzman Görüşü / Editöryel Değerlendirme

Okul sporları faaliyetleri, gençlerin fiziksel ve zihinsel gelişimini desteklemenin yanı sıra öğrencilere disiplin ve takım ruhu kazandırmaktadır. Dart branşı gibi strateji ve odak gerektiren sporlar, okullar arası rekabetin dostane bir atmosferde gerçekleşmesine olanak tanımaktadır.