İhlas Haber Ajansı (İHA) Eskişehir muhabirlerinin sahadan aktardığı bilgilere göre, 10 Ekim Dünya Palyatif Bakım Günü kapsamında Eskişehir İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Op. Dr. Serkan Ceyhan, Yunus Emre Devlet Hastanesi bünyesindeki palyatif bakım servislerini ziyaret etti.

Hasta Yakınları Ve Personelle Buluşma

Ziyaret esnasında tedavi gören hastaların refakatçileriyle bir araya gelen Op. Dr. Serkan Ceyhan, hasta yakınlarının talep ve görüşlerini dinleyerek geçmiş olsun dileklerini iletti. Program çerçevesinde sağlık çalışanlarıyla da buluşan Ceyhan, hastaların yaşam kalitesini artırmak için gösterilen özverili çalışmalardan dolayı personele teşekkür etti.

Pasta Kesimi Ve Teşekkür Belgesi

Etkinlik programında sağlık çalışanlarının katılımıyla pasta kesimi yapılırken, palyatif bakım hizmetlerinde sabır, şefkat ve ekip çalışmasının önemine vurgu yapıldı. Eskişehir İl Sağlık Müdürlüğü de insan odaklı sağlık hizmeti sunan tüm personele şükranlarını iletti.

Uzman Görüşü / Editör Yorumu

Palyatif bakım, yaşamı tehdit eden hastalıklarla karşılaşan bireylerde ağrı ve diğer semptomların kontrol altına alınarak yaşam kalitesinin yükseltilmesini amaçlayan tıbbi bir yaklaşımdır. Bu süreçte hem hastaların fiziksel ve psikolojik ihtiyaçları karşılanır hem de hasta yakınlarına destek sağlanır.