İhlas Haber Ajansı (İHA) Eskişehir muhabirlerinin sahadan aktardığı bilgilere göre, Tepebaşı ilçesi Tunalı Mahallesi Sıhhiye Meydanı'nda meydana gelen olayda, trafikteki araçları durdurmaya çalışan ve vatandaşlara saldıran bir şahıs yolda yürüyen 19 yaşındaki üniversite öğrencisi Hiranur Dereli'yi darbetti. Olayın ardından bölgeye sevk edilen polis ekipleri kaçmaya çalışan şüpheliyi yakalayarak gözaltına aldı.
Dehşet Anlarını Anlattı
Anadolu Üniversitesi Siyaset Bilimi öğrencisi Hiranur Dereli, sabah saatlerinde evinden çıktığı sırada tanımadığı bir kişinin saldırısına uğradığını belirterek, "Kafama bir yumruk indi ve yaklaşık 1 metre ileriye, yere doğru savruldum. Şahıs bana herhangi bir şey söylemedi, doğrudan koşarak geldi" dedi. Çevredeki vatandaşların yardıma koştugunu ifade eden Dereli, saldırganın en ağır cezayı almasını istediğini söyledi.
KPSS Öncesi Büyük Mağduriyet
Saldırı sonucunda yaralanan ve vücudunun çeşitli yerlerinde şişlikler oluşan genç kız, KPSS'ye hazırlandığını ancak yaşadığı olay nedeniyle sınava giremeyebileceğini vurgulayarak, "Yazdığım kolumun üzerine düştüm, büyük ihtimalle sınava giremeyeceğim ve mağdur durumdayım" diye konuştu.
Uzman Görüşü / Editöryel Değerlendirme
Türk Ceza Kanunu kapsamında kasten yaralama suçları kamu güvenliği ve huzurunu doğrudan ilgilendiren eylemler arasında yer almaktadır. Benzer olaylarda kolluk kuvvetlerinin hızlı müdahalesi adli süreçlerin başlatılması açısından kritik önem taşımaktadır.

Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yazın.
Kanunlara aykırı, konuyla ilgisi olmayan, küfür içeren yorumlar onaylanmamaktadır. IP adresiniz kaydedilmektedir.