İhlas Haber Ajansı (İHA) Eskişehir muhabirlerinin sahadan aktardığı bilgilere göre, sonbahar mevsiminin gelmesiyle birlikte kent genelinde etkili olan yağışlar doğaya ayrı bir güzellik katarak su kaynaklarını besledi. Mevsim geçişiyle birlikte parklar ve doğa alanları vatandaşların yürüyüş için en çok tercih ettiği noktalar arasında yer aldı.
Yağışların ardından yeşil ve sarı tonların buluştuğu manzaralar havadan kaydedilirken, yağmurların Porsuk Barajı ile tarım arazileri için büyük bir avantaj sağladığı ifade edildi. Botanik Park'ta yürüyüş yapan vatandaşlar da yağışların bereket getirdiğini belirterek memnuniyetlerini dile getirdi. Öte yandan Porsuk Çayı'nda yüzen yaban ördekleri görsel bir detay oluşturdu.
Doğanın ve Su Kaynaklarının Önemi
Botanik Park'ta her gün yürüyüş yaptığını belirten 52 yaşındaki Ahmet Akpınar, yağışların barajlar ve tarım için kritik önemde olduğunu vurguladı. Akpınar, "Buraya her gün gelirim. Hava çok güzel, ördekler suda yüzüyor ve sonbaharın keyfini yaşıyoruz. Porsuk Barajı'nda su azalıyordu, bu yağışların baraja çok büyük faydası var. Şimdi pancar söküm ve ekin zamanı; buğday olmazsa hiçbir şey olmaz, yağmurlar her şey için çok faydalı" dedi.
Uzman Görüşü / Editör Yorumu
Sonbahar dönemindeki yağışlar, iç Anadolu bölgesindeki tarımsal üretim ve içme suyu barajlarının doluluk oranları açısından kritik bir dönemeç oluşturmaktadır. Özellikle kurak geçen yaz aylarının ardından gelen bu yağışlar, toprak nemini artırarak sonbahar ekimleri için elverişli koşullar sağlamaktadır.



Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yazın.
Kanunlara aykırı, konuyla ilgisi olmayan, küfür içeren yorumlar onaylanmamaktadır. IP adresiniz kaydedilmektedir.