Etimesgut Belediyesindeki ihale ve imar usulsüzlüğü iddialarına yönelik Ankara merkezli 5 ilde düzenlenen operasyonda, aralarında belediye başkan yardımcılarının da olduğu 7 kişi tutuklandı.
İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirlerinin edindiği son dakika bilgilerine göre, Etimesgut Belediyesindeki ihale, otopark kiralama ve imar işlemlerinde usulsüzlük yapıldığı iddialarına ilişkin yürütülen soruşturmada aralarında belediye başkan yardımcılarının da bulunduğu 7 şüpheli tutuklandı. Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosunca, belediye tarafından gerçekleştirilen bazı ihalelerde usulsüzlük yapıldığı, sahte belgeler düzenlendiği ve menfaat temin edildiği iddiaları üzerine soruşturma başlatıldı.
Deliller ve MASAK Analizleri İncelendi
Soruşturma kapsamında Sayıştay raporları, etkin pişmanlık hükümleri çerçevesinde alınan ifadeler, müşteki beyanları, CİMER başvuruları, ses ve video kayıtları ile MASAK ve HTS analizleri detaylı bir şekilde incelendi. Yapılan incelemeler neticesinde suç işlemek amacıyla örgüt kurma, zimmet, rüşvet ve ihaleye fesat karıştırma suçlamalarıyla, aralarında belediye başkan yardımcıları G.B. ve F.G.'nin de yer aldığı 25 şüpheliye yönelik 13 Ekim 2026 tarihinde Ankara merkezli 5 ilde eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi.
Adli Kontrol ve Etkin Pişmanlık Süreci
Operasyon sonrasında Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edilen şüphelilerden 9'unun etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanarak ifade verdiği kaydedildi. Sulh ceza hakimliğine sevk edilen 11 şüpheliden 7'si tutuklanırken, 4 şüpheli hakkında ev hapsi kararı verildi. Başsavcılık tarafından soruşturmanın titizlikle sürdürüldüğü ifade edildi.
Uzman Görüşü / Editöryel Değerlendirme
Belediyelerde yürütülen imar ve ihale denetimleri, kamu kaynaklarının şeffaf kullanımı açısından idari hukukta kritik bir yer tutmaktadır. Sayıştay raporları ve MASAK analizleri, bu tür mali soruşturmalarda hukuki sürecin en önemli delil altyapısını oluşturur.
Haber Kaynağı:
Haber içeriği ve/veya medya materyalleri(fotoğraf, video) İhlas Haber Ajansı (İHA) tarafından sağlanmıştır. Yayınlayan: NET HABER Editör Masası (AI Editoryal Katkısıyla).
Editöryel Şeffaflık:
Bu haberde Umay Tüzeren tarafından editöryel düzenlemeler yapılmıştır. Haberin anlamından veya bağlamından farklılaştığını düşünüyorsanız iletişime geçiniz. Umay Tüzeren - Editör onayıyla yayınlanmıştır.
Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yazın.
Kanunlara aykırı, konuyla ilgisi olmayan, küfür içeren yorumlar onaylanmamaktadır. IP adresiniz kaydedilmektedir.