İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirlerinin edindiği son dakika bilgilerine göre, Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'nde Barcelona ile yarın akşam oynayacağı kritik karşılaşma öncesinde sanal medyada karaborsa bilet satışı yapıldığı tespit edildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında emniyet güçleri harekete geçti.
Sanal Medya İncelemesi ve Gözaltılar
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Spor Güvenliği Şube Müdürlüğü ekipleri, bu sabah saatlerinde belirlenen adreslere eş zamanlı baskınlar düzenledi. Yapılan operasyon sonucunda biletleri yüksek fiyatlarla yasa dışı yollardan sattığı belirlenen 9 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.
Gözaltına alınan şüphelilerle ilgili emniyetteki işlemlerin ve yürütülen tahkikatın çok yönlü olarak devam ettiği bildirildi.
Uzman Görüşü / Editör Yorumu
Sporda karaborsa bilet satışları, 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun kapsamında suç teşkil etmektedir. Yetkili kurumlar, özellikle büyük uluslararası karşılaşmalar öncesinde bu tür yasa dışı faaliyetlere karşı denetimlerini artırmaktadır.
Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yazın.
Kanunlara aykırı, konuyla ilgisi olmayan, küfür içeren yorumlar onaylanmamaktadır. IP adresiniz kaydedilmektedir.