İhlas Haber Ajansı (İHA) Gaziantep muhabirlerinin sahadan aktardığı bilgilere göre, Gaziantep'in İslahiye ilçesinde tarım arazilerine zarar veren yaban domuzlarına karşı kapsamlı bir çalışma başlatıldı. Son dönemde popülasyonu hızla artan yaban domuzlarının tarım ürünlerine zarar vermesi üzerine, Gaziantep Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü koordinasyonunda sürek avı düzenlendi.
Çiftçilerin Emeğini Korumak İçin Sürek Avı Düzenlendi
Bölge sakinleri ve mahalle muhtarlarından gelen yoğun şikâyetler doğrultusunda harekete geçildi. Ağalar Obası ve Kalaycık kırsalında gerçekleştirilen sürek avı ve saha çalışmalarıyla tarımsal üretimin güven altına alınması hedeflendi. İlgili mevzuat çerçevesinde yürütülen çalışmalara avcılar dernekleri de katılarak destek sağladı.
Yetkililer, kırsal bölgelerde yaşanan tarımsal sorunlara çözüm üretmek ve üreticilerin emeğini korumak amacıyla kurumlar arası iş birliğinin ve denetimlerin kararlılıkla devam edeceğini bildirdi.
Uzman Görüşü / Editör Yorumu
Yaban domuzu popülasyonunun tarım alanlarında artış gösterdiği bölgelerde, Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlükleri denetiminde gerçekleştirilen sürek avları, yasal mevzuata uygun olarak ekosistem dengesini ve mahsulü korumak amacıyla başvurulan mutat bir yöntemdir.
Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yazın.
Kanunlara aykırı, konuyla ilgisi olmayan, küfür içeren yorumlar onaylanmamaktadır. IP adresiniz kaydedilmektedir.