İhlas Haber Ajansı (İHA) Gaziantep muhabirlerinin sahadan aktardığı bilgilere göre, Gaziantep'in Nizip ilçesindeki bir ikamette meydana gelen yangında yaralanan 14 yaşındaki Emine Kaya, 9 gündür tedavi altında bulunduğu hastanede vefat etti.

Olay, 6 Ekim akşam saatlerinde Nizip ilçesi İstiklal Mahallesi sınırları içinde gerçekleşti. Edinilen bilgilere göre, kalabalık bir ailenin bulunduğu evde henüz belirlenemeyen bir sebeple alevler yükseldi. Kısa süre içinde büyüyen yangın meskeni tamamen etkisi altına alırken, çevredeki vatandaşların durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirmesi üzerine bölgeye çok sayıda sağlık, itfaiye ve polis ekibi yönlendirildi.

Yangın İtfaiye Ekiplerince Söndürüldü

Aralarında çocukların da yer aldığı evdeki diğer bireyler son anda dışarıya kaçarak canlarını kurtardı. İtfaiye ekiplerinin zamanında müdahalesiyle alevler kontrol altına alınarak söndürüldü.

Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Emine Kaya, doktorların tüm müdahalelerine rağmen 9 günlük yaşam savaşını kaybetti. Genç kızın cenazesi, Nizip ilçesinde ikindi namazına müteakiben kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.

Olayla ilgili başlatılan soruşturma mercii tarafından sürdürülüyor.

Uzman Görüşü / Editör Yorumu

Ev yangınları, özellikle kapalı alanlarda hızla yayılan duman ve zehirli gazlar nedeniyle büyük risk oluşturmaktadır. İtfaiye raporlarına göre meskenlerdeki elektrik kontakları, ısıtıcılar ve ocaklar en sık rastlanan yangın çıkış nedenleri arasında bulunmaktadır.