İhlas Haber Ajansı (İHA) Bursa muhabirlerinin sahadan aktardığı bilgilere göre, Bursa'nın Gemlik ilçesinde balıkçılar, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş yıl dönümü dolayısıyla denizde kutlama korteji düzenledi.
Gemlik Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Hüseyin Dalarel, kooperatife bağlı balıkçıların teknelerini ve kayıklarını Türk bayraklarıyla süslediğini belirterek, günün anlam ve önemine yakışır bir kutlama turu gerçekleştirdiklerini ifade etti. Balıkçı tekne ve kayıklarının oluşturduğu kortejin kıyıdaki vatandaşlar tarafından büyük bir ilgiyle izlendiğini aktaran Dalarel, denizciler olarak Cumhuriyet coşkusunu körfeze taşımaktan gurur ve mutluluk duyduklarını dile getirdi.
Körfezde Renkli Görüntüler
Gemlik Körfezi'nde gerçekleştirilen etkinlik renkli görüntülere sahne oldu.
Uzman Görüşü / Editöryel Değerlendirme
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, Türkiye genelinde ve kıyı bölgelerinde çeşitli etkinliklerle coşkuyla kutlanmaktadır. Yerel denizcilik kooperatiflerinin düzenlediği bu tür etkinlikler, bayram bilincinin ve toplumsal birlikteliğin pekişmesinde önemli bir rol oynamaktadır.


Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yazın.
Kanunlara aykırı, konuyla ilgisi olmayan, küfür içeren yorumlar onaylanmamaktadır. IP adresiniz kaydedilmektedir.