İhlas Haber Ajansı (İHA) Ankara muhabirlerinin edindiği son dakika bilgilerine göre, HAK-İŞ 51’inci kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Ankara’da bir otelde Türkiye’de Çalışma Hayatının Gelecek 50 Yılı Çalıştayı düzenledi. Programda yeşil dönüşüm, iş sağlığı, sosyal devlet ve politika konuları ele alınırken; siyasi parti temsilcileri ve akademisyenler katılım sağladı.
HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, programda yaptığı konuşmada kurumun geçmiş tecrübeleri ile gelecek hedeflerini güçlendirmeyi amaçladıklarını belirtti. İşçiler arasındaki vergi adaletsizliğine dikkat çeken Arslan, ocak ayındaki ücretlerin aralık ayında vergi dilimleri nedeniyle düştüğünü ifade etti.
Adil Vergi Sistemi Önerisi
Vergi sisteminin aile yükümlülüklerine göre düzenlenmediğini vurgulayan Arslan, "Verginin adil olmasını istiyoruz. HAK-İŞ, çok kazananın çok verdiği, az kazananın az vergi verdiği bir sistemi öneriyor" diye konuştu.
Toplantıda Filistin ve Gazze meselesine de değinen Arslan, bu konuyu Türkiye’nin geleceği açısından önemli bir sorun olarak değerlendirdiklerini söyledi. Öte yandan çalıştaya katılan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, asgari ücretin yetersizliğine dikkati çekerek komisyonun senede iki kez toplanması gerektiğini kaydetti.
Uzman Görüşü / Editöryel Değerlendirme
HAK-İŞ, Türkiye işçi hareketinde önemli bir konuma sahip konfederasyonlardan biridir. Çalışma hayatının geleceğine yönelik düzenlenen bu tür çalıştaylar, sosyal güvenlik politikalarının ve sendikal yaklaşımların uzun vadeli planlanmasında kurumsal bir zemin oluşturmaktadır.


Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yazın.
Kanunlara aykırı, konuyla ilgisi olmayan, küfür içeren yorumlar onaylanmamaktadır. IP adresiniz kaydedilmektedir.