İhlas Haber Ajansı (İHA) Hatay muhabirlerinin sahadan aktardığı bilgilere göre, Dörtyol ilçesinde altyapıyı olumsuz etkileyen olaylar sonrasında içme suyu hattında yenileme çalışması yapıldı. Orman kesimi faaliyetleri ile sel felaketi nedeniyle zarar gören toplam 500 metrelik içme suyu hattı baştan aşağı yenilendi.
Çalışmaların Detayları Paylaşıldı
Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (HATSU) ekipleri tarafından yürütülen çalışmalar, Karakese Mahallesi ile Yazı bölgesine su sağlayan Gürlevik kaynağından gelen hat üzerinde gerçekleştirildi. Ekipler, hasar gören hattın ilgili bölümünü yenileyerek gerekli bakım ve onarım işlemlerini tamamladı.
Su Kayıplarının Önlenmesi Hedefleniyor
Gerçekleştirilen bu altyapı müdahalesi sayesinde bölgeye sağlanan içme suyunun daha sağlıklı koşullarda ulaştırılması ve olası su kayıplarının en aza indirilmesi amaçlandı.
Uzman Görüşü / Editöryel Değerlendirme
Yerel yönetimlerin altyapı projeleri, özellikle afet ve yoğun kullanım nedeniyle zarar gören hatların yenilenmesinde kritik rol oynamaktadır. Su iletim hatlarının modernize edilmesi, bölge halkının kesintisiz ve sağlıklı suya erişimini güvence altına alırken kaynak verimliliğini de artırmaktadır.



Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yazın.
Kanunlara aykırı, konuyla ilgisi olmayan, küfür içeren yorumlar onaylanmamaktadır. IP adresiniz kaydedilmektedir.