İhlas Haber Ajansı (İHA) Hatay muhabirlerinin sahadan aktardığı bilgilere göre, Hatay Öğretmen Akademilerinin 2026-2027 eğitim-öğretim yılı açılış programı yoğun bir katılımla düzenlendi. Açılış töreninde eğitim camiası bir araya geldi.
Geniş Katılımlı Açılış
Gerçekleştirilen programa Hatay Valisi Mustafa Masatlı ile eşi Esra Masatlı başta olmak üzere, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral İlker Şimşek, eşi Mehtap Şimşek, il ve ilçe protokolü, çok sayıda akademisyen ile öğretmen katılım sağladı.
Öğretmenlerin Fedakarlığı Vurgulandı
Programda kürsüye çıkan Vali Mustafa Masatlı, öğretmenlerin çocukların bilgi edinmesi, karakter gelişimi ve hayata hazırlanmasında üstlendiği sorumluluğa dikkat çekti. Konuşmasında 6 Şubat depremlerinin eğitim altyapısında yarattığı hasara değinen Masatlı, öğretmenlerin bu zorlu süreçte sergilediği fedakarlığın önemini vurguladı.
Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli
Eğitimin yalnızca akademik başarıdan ibaret olmadığını belirten Masatlı, öğrencilerin sosyal, duygusal ve ahlaki yönlerinin de desteklenmesi gerektiğini dile getirdi. Bu anlayışın Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli çerçevesinde ele alınmasının elzem olduğunu ifade eden Vali Masatlı, akademilerin öğretmenler arası bilgi paylaşımını artırarak mesleki gelişime katkı sunacağını kaydetti. Program, açılış konuşmalarının ardından sona erdi.
Uzman Görüşü / Editöryel Değerlendirme
Öğretmen akademileri, eğitimcilerin mesleki ve kişisel gelişimlerini desteklemek amacıyla hayata geçirilen ulusal düzeydeki yapılandırılmış akademik buluşma platformları arasında yer alır. Bu tür inisiyatifler, özellikle afet bölgelerindeki eğitim süreçlerinin toparlanmasında ve öğretmenler arası tecrübe aktarımının kurumsallaşmasında kritik bir işlev üstlenmektedir.



Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yazın.
Kanunlara aykırı, konuyla ilgisi olmayan, küfür içeren yorumlar onaylanmamaktadır. IP adresiniz kaydedilmektedir.