İhlas Haber Ajansı (İHA) Samsun muhabirlerinin sahadan aktardığı bilgilere göre, Havza Ticaret ve Sanayi Odası’nda (TSO) meclis ve meslek komitesi seçimleri yapıldı. Tek liste ile gidilen seçim sürecinde mevcut Başkan Erkan Acar, 5 meslek grubunun tamamında üyelerin oylarını alarak yeniden güven tazeledi.
Seçim Sonrası Açıklamalar
Oylamanın ardından bir açıklama yapan Başkan Acar, üyelerin gösterdiği güvenden ötürü teşekkürlerini iletti. Seçimin kaybedeni olmadığını vurgulayan Acar, "Kazanan Havza, kazanan istikrar ve güven oldu. 9 Ekim tarihinde yapılacak ilk meclis toplantımızla yönetim kurulumuz ve meclisimizi oluşturarak Havzamıza hizmet için çalışmalarımıza devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.
Yeni Dönem Hedefleri
Yeni dönemde ilçenin ekonomik ve ticari gelişimine katkı sunmayı sürdüreceklerini belirten Acar, üyelerle birlikte ortak akılla hareket edeceklerini kaydetti.
Uzman Görüşü / Editör Yorumu
Ticaret ve sanayi odaları, bölgelerindeki ticari faaliyetlerin düzenlenmesi, meslek ahlakının korunması ve yerel ekonominin geliştirilmesi amacıyla 5174 sayılı Kanun kapsamında faaliyet gösteren kamu kurumu niteliğinde meslek kuruluşlarıdır. Bu odaların yönetim organları üyelerin katılımıyla demokratik usullerle belirlenir.

Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yazın.
Kanunlara aykırı, konuyla ilgisi olmayan, küfür içeren yorumlar onaylanmamaktadır. IP adresiniz kaydedilmektedir.