Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, İhlas Haber Ajansı (İHA) finans servisinin derlediği verilere göre Ağustos ayı ödemeler dengesi gelişmelerini değerlendirdi. Yapılan açıklamada, ülkenin ekonomik göstergelerindeki son durum paylaşıldı.
Ağustos Ayında 4,1 Milyar Dolar Cari Fazla
Bakan Şimşek, ağustos ayında 4,1 milyar dolar cari fazla elde edildiğini belirterek yıllıklandırılmış cari açığın 42,1 milyar dolar seviyesinde gerçekleştiğini ifade etti. Mal ihracatındaki artış ile hizmet gelirlerindeki güçlü seyrin bu sonuçta etkili olduğu vurgulandı.
Cari Açığın Yönetilebilir Seviyelerde Kalması Bekleniyor
Açıklamanın devamında, dış ticaret ve hizmetler dengesindeki olumlu görünümün süreceği öngörüldü. Bakanlık, mal ihracatındaki artış ve hizmet gelirlerindeki dirençli görünümün katkısıyla cari açığın yönetilebilir seviyelerde kalmasını öngördüklerini kaydetti.
Uzman Görüşü / Editör Yorumu
Cari denge, bir ülkenin mal, hizmet ve transfer gelirleri ile giderleri arasındaki farkı gösteren temel makroekonomik göstergelerden biridir. Yıllıklandırılmış cari açığın gerilemesi, dış finansman ihtiyacının azalmasında ve döviz piyasalarındaki dengelenme sürecinde önemli bir rol oynamaktadır.
Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yazın.
Kanunlara aykırı, konuyla ilgisi olmayan, küfür içeren yorumlar onaylanmamaktadır. IP adresiniz kaydedilmektedir.