İhlas Haber Ajansı (İHA)'nın aktardığı detaylara göre, Yemen’deki İran destekli Husilerin sözcüsü Yahya Saree, Suudi Arabistan’ın Mekke-i Mükerreme bölgesini hedef almadıklarını belirtti.

Yemen’deki İran destekli Husiler ve Yemen hükümetini destekleyen Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri arasındaki askeri gerginlik sürüyor. Koalisyon güçlerinin sözcüsü Tümgeneral Turki el-Maliki, Husilerin Mekke-i Mükerreme bölgesi istikametine bir İHA fırlattığını, bu İHA’nın önlendiğini ve imha edildiğini açıklamıştı. Bu iddiaya Husiler’den cevap geldi.

Husilerden Yalanlama

Husiler’in askeri sözcüsü Yahya Saree, Suudi Arabistan topraklarını hedef alan herhangi bir saldırı gerçekleştirmediklerini ifade etti. Saree, saldırıların yalnızca petrol tesislerini ve askeri üsleri hedef aldığını aktardı.

Uzman Görüşü / Editöryel Değerlendirme

Yemen'deki iç savaş, bölgedeki aktörler arasında uzun süredir devam eden ve uluslararası güvenlik dengelerini etkileyen bir kriz olma özelliği taşıyor. Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ile Husiler arasındaki çatışmalar, enerji nakil hatları ve stratejik bölgelerin güvenliğini doğrudan ilgilendiriyor.