İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirlerinin edindiği son dakika bilgilerine göre, Ekrem İmamoğlu çıkar amaçlı suç örgütü davasının ikinci duruşmasının 28’inci gününde, tutuksuz sanıkların savunmalarının alınmasına devam edildi. Duruşmada firari sanık Emrah Bağdatlı’nın kardeşi tutuksuz sanık Özge Bağdatlı hakim karşısına çıkarak savunmasını yaptı.

Özge Bağdatlı Hakkındaki İddialar

Özge Bağdatlı hakkında hazırlanan iddianamede, adına kayıtlı reklam firması ile Murat Ongun’un Medya ve Kültür A.Ş.’de kurduğu dolandırıcılık sisteminde aktif rol aldığı ifade edildi. Firari sanık Emrah Bağdatlı’nın örgütsel faaliyetlerini kardeşi ve diğer kişiler adına kayıtlı firmalar üzerinden yürüttüğü, sahte faturalar aracılığıyla elde edilen gelirlerin aklanmasında Özge Bağdatlı’nın aktif rol oynadığı vurgulandı.

Mehmet Pehlivan’ın Nakil Talebi

Savunmaların ardından tutuklu sanık Mehmet Pehlivan söz alarak Çorlu Cezaevi’nden Kandıra Cezaevi’ne nakledilmesini talep etti. Mahkeme Başkanı ise bu durumun çözümü için ilgili cezaevi idaresiyle görüşmelerin yapıldığını belirtti.

Uyarılara Rağmen Süren Konuşmalar Ara Getirdi

Mahkeme başkanının bir başka tutuksuz sanığın kimlik tespiti için kürsüye çağırdığı esnada, avukatlar Mehmet Pehlivan’ın nakil meselesi hakkında konuşmaya başladı. Başkanın talebin zaten iletildiğini belirtmesine karşın avukatların uyarılara rağmen konuşmayı sürdürmesi üzerine duruşmaya ara verildi.

Uzman Görüşü / Editör Yorumu

Türk ceza muhakemesi hukuku kurallarına göre mahkeme salonunda düzeni sağlama ve duruşmayı yönetme yetkisi doğrudan mahkeme başkanına aittir. Yargılama sürecinin güvenli ve hukuka uygun ilerleyebilmesi adına duruşma disiplinine uyulması büyük önem taşımaktadır.