İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirlerinin edindiği son dakika bilgilerine göre, Başkent Millet Bahçesi'nde gerçekleştirilen 12. Erzurum Tanıtım Günleri tüm hızıyla devam ediyor. Etkinliğe katılan İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, hemşehrileriyle buluşarak nostalji yaşadı ve yöresel lezzetleri tattı.

Bakan Çiftçi'den Erzurum Vurgusu

Erzurum'da geçmişte 2 buçuk yıl vali olarak görev yaptığını hatırlatan İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, aradan geçen süreye rağmen bağların kopmadığını ifade etti. Kendisini Erzurum'un fahri hemşehrisi olarak gördüğünü belirten Çiftçi, stantları gezerek esnafla hasbihal etti.

Yöresel Lezzetleri Tattı

Ziyaret sırasında kendisine ikram edilen kıtlama çayı, cağ kebabı ve kadayıf dolmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Bakan Çiftçi, Erzurum lezzetlerinin Başkentte de aynı tatla yaşatıldığını belirtti. Çiftçi, tüm Ankaralıları bu kültürel buluşmaya davet etti.

Uzman Görüşü / Editöryel Değerlendirme

Ankara'da düzenlenen geleneksel il tanıtım günleri, yerel kültürlerin ve yöresel ürünlerin büyük şehirlerde tanıltılması açısından önemli bir sosyal köprü görevi üstlenmektedir. Bu tür etkinlikler, farklı şehirlerde yaşayan hemşehri topluluklarını bir araya getirmesiyle öne çıkmaktadır.