İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirlerinin edindiği son dakika bilgilerine göre İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, Antalya’nın Kepez ilçesinde etkili olan hortum felaketinde hayatını kaybedenler için taziye dileklerini iletti. Afet nedeniyle yaşanan can kayıplarının ardından resmi sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Bakan Çiftçi, derin üzüntü duyduğunu belirtti.

Olayın ardından yayımlanan mesajda, Kepez’de yaşanan felakette 4 vatandaşın hayatını kaybettiği vurgulandı. Bakan Çiftçi, yaşamını yitirenlere rahmet dilerken kederli ailelerin yanı sıra bölgedeki olumsuz hava koşullarından etkilenen tüm vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.

Yaralanan vatandaşlar için acil şifalar temennisinde bulunan Çiftçi, ülkenin ve milletin her türlü afetten korunması için dua ettiğini kaydetti.

Uzman Görüşü / Editöryel Değerlendirme

Afet ve acil durumlarda ilgili bakanlıklar koordinasyonunda yürütülen çalışmalar, bölgedeki hasar tespit süreçlerinin hızla tamamlanmasını ve vatandaşların mağduriyetlerinin giderilmesini amaçlamaktadır. Meteorolojik uyarılar, ani hava olaylarının yol açabileceği olumsuzluklara karşı hazırlıklı olunması açısından kritik önem taşır.