İhlas Haber Ajansı (İHA) finans servisinin derlediği verilere göre İş Bankası, Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Konferansı COP31’de, İklim Destekçisi sıfatıyla yer alacağını duyurdu. Banka, Türkiye’nin dayanıklı geleceğine katkı sunan çalışmalarını uluslararası paydaşlarla paylaşmayı amaçlıyor.

Küresel iklim krizine karşı uluslararası iş birliğinin ele alınacağı COP31 oturumu, 9-20 Kasım 2026 tarihlerinde Antalya’da Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilecek. İş Bankası, zirve boyunca enerji dönüşümü, iklim finansmanı ve yeşil sanayileşme gibi temalarda diyaloglar düzenleyecek.

Finans, Bilim ve Teknoloji Buluşması


İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı ve Sürdürülebilirlik Lideri Ebru Özşuca, düşük karbonlu ekonomiye geçişin önemine dikkat çekerek COP31’in Türkiye’nin yeşil kalkınma hamlesini duyurmak için önemli bir zemin sunduğunu belirtti. Banka; yenilenebilir enerji, tarımda verimlilik ve KOBİ’lerin yeşil dönüşümü gibi alanlardaki birikimini uluslararası katılımcılarla buluşturacak.

Uzman Görüşü / Editöryel Değerlendirme


Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Konferansı (COP), üye ülkelerin küresel ısınma ve iklim kriziyle mücadele stratejilerini görüştüğü en üst düzey uluslararası platformdur. Finans kuruluşlarının bu zirvelerdeki varlığı, yeşil dönüşüm projelerinin uluslararası standartlarda finansman kaynaklarına erişimi açısından stratejik önem taşımaktadır.