İhlas Haber Ajansı (İHA) Hatay muhabirlerinin sahadan aktardığı bilgilere göre, Türkiye çelik sektörünün köklü kuruluşlarından İsdemir, 56. kuruluş yıl dönümünü kutluyor. OYAK Genel Müdürü Murat Yalçıntaş, İskenderun’daki tesisi ziyaret ederek çalışanlarla bir araya geldi ve tesisin faaliyetlerini inceledi.

Stratejik Üretim ve Savunma Sanayiine Katkı

Yıllık 5,8 milyon ton sıvı çelik kapasitesine sahip olan tesis, Türkiye’nin stratejik sektörlerine girdi sağlıyor. OYAK Genel Müdürü Murat Yalçıntaş, İsdemir’in OYAK ekosisteminin üretim gücünü besleyen en önemli unsurlardan biri olduğunu ifade etti. Yalçıntaş, Millî Uçak Gemisi (MUGEM) için Erdemir tarafından üretilen levhaların slabını İsdemir’in tedarik ettiğini belirterek, Millî Geminin (MİLGEM) yapımında kullanılan nitelikli çeliği üretme kabiliyetine sahip olduklarını vurguladı.

Yeni Yatırımlar ve Üretim Hedefleri

İsdemir Genel Müdürü Ayhan Akın ise şirketin 56 yılda üretim kapasitesinin yanı sıra ürün çeşitliliğinde de önemli bir gelişim kaydettiğini belirtti. 2025 yılında 2,8 milyon ton yıllık üretim kapasitesine sahip yeni nesil 1. Yüksek Fırın devreye alınırken, liman altyapısının geliştirilmesi ve enerji verimliliği projeleri de hız kesmeden sürdürülüyor.

Uzman Görüşü / Editör Yorumu

Türkiye çelik sektörünün en büyük entegre tesislerinden biri olan İsdemir, uzun ve yassı ürün üretim yeteneğiyle savunma sanayii başta olmak üzere stratejik sektörlerin ham madde ihtiyacını karşılamaktadır. OYAK bünyesinde gerçekleştirilen teknolojik modernizasyon yatırımları, ülkenin sanayi üretiminde dışa bağımlılığını azaltmayı hedeflemektedir.