İhlas Haber Ajansı (İHA) Elazığ muhabirlerinin sahadan aktardığı bilgilere göre, İsmetpaşa İlkokulu’ndan 28 öğrenci ve öğretmenleri, doğa eğitimi kapsamında bir araya geldi. Güney Keban Baraj Gölü Sulak Alanı tampon bölgesinde yer alan İçme köyündeki Kuş Gözlem Kulesi ve çevresinde gerçekleştirilen programda renkli anlar yaşandı.

Doğa Yürüyüşü ve Fotosafari

Etkinlik süresince öğrenciler bölgede tabiat yürüyüşü yaptı, fotosafari gerçekleştirdi ve uzmanlar eşliğinde kuş gözlemciliği eğitimi aldı. Çocuklar doğayla iç içe vakit geçirerek bölgedeki ekosistemi yakından tanıma fırsatı buldu.

Uzman Görüşü / Editöryel Değerlendirme

Çocuklara yönelik doğa eğitimleri, öğrencilerin çevre bilincini artırmak ve ekolojik dengeyi erken yaşta öğrenmelerini sağlamak amacıyla düzenlenmektedir. Bu tür saha etkinlikleri, uygulamalı öğrenme modelinin eğitim süreçlerindeki önemini ortaya koymaktadır.