İhlas Haber Ajansı (İHA) İstanbul muhabirlerinin sahadan aktardığı bilgilere göre, mega kentte haftanın ilk iş gününde akşam saatlerinde sürücülerin dönüş yoluna geçmesiyle birlikte yoğunluk arttı.

İBB Cep Trafik verilerine göre kent genelindeki ortalama yoğunluk yüzde 72 seviyesinde ölçüldü. Bu oran Anadolu Yakası'nda yüzde 76, Avrupa Yakası'nda ise yüzde 69 olarak kayıtlara geçti.

D-100 Karayolu'nda Araç Kuyrukları Oluştu

Ankara istikametinde etkisini artıran yoğunluk nedeniyle trafik bazı noktalarda zaman zaman durma noktasına geldi. Uzun araç kuyruklarının oluştuğu güzergahtaki son durum havadan görüntülendi.

Uzman Görüşü / Editör Yorumu

Büyükşehirlerde haftanın ilk iş günlerinde yaşanan trafik artışı, toplu taşıma kullanım oranları ve mesai saatlerinin tek bir zaman dilimine sıkışmasından kaynaklanmaktadır. Uzmanlar, bu tür yoğunluk dönemlerinde alternatif güzergâhların tercih edilmesinin ve toplu taşımaya yönelimin önemini vurgulamaktadır.