İhlas Haber Ajansı (İHA) İstanbul muhabirlerinin sahadan aktardığı bilgilere göre, İstanbul Valisi Davut Gül, Fatih'teki Neslişah Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen İstanbul Valiliği 2029 yılı İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'na başkanlık etti. Kamu teşkilatları yöneticileri ile kamu ve özel kurum birimleri müdürlerinin katıldığı toplantıda, yıl genelindeki projeler ve yatırımlar masaya yatırıldı.
Yatırım Rakamları Ve Gerçekleşme Oranları
Programda paylaşılan bilgilere göre, 2026 yılında bin 493 proje uygulandı. Bu projelerin toplam tutarı 2 trilyon 420 milyar 556 milyon TL olurken, dönemin sonuna kadar 208 proje tamamlandı ve nakdi gerçekleşme oranı yüzde 52,6 olarak kaydedildi.
Toplantıda konuşan Vali Gül, ödeneklerin harcanmasında ve yeni projelerin teklif edilmesinde tasarrufun ön planda tutulması gerektiğini vurgulayarak, "Ödenekleri harcarken, işlerimizi yaparken temel prensibimiz tasarrufa riayet edilmesi. Devletimiz bu dönemde tasarruf ederken sadece bir şeyi yaptırmak için teklif etmenin bir anlamı yok" dedi.
Afetler Ve Kentsel Dönüşüm Vurgusu
Vali Gül, okullardaki kameraların emniyete bağlanmasını isterken, İSKİ'ye de sel afetinden zarar gören vatandaşlardan ücret alınmaması talimatını verdi. Afetlerin ve kentsel dönüşümün tüm kurumlar için birinci öncelik olması gerektiğini belirtti.
Uzman Görüşü / Editöryel Değerlendirme
İl koordinasyon kurulu toplantıları, yerel yönetimler ile merkezi idare birimleri arasındaki yatırımların takibi, ödeneklerin etkin kullanımı ve kamu kaynaklarının verimliliği açısından kritik bir denetim mekanizması işlevi görmektedir.

Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yazın.
Kanunlara aykırı, konuyla ilgisi olmayan, küfür içeren yorumlar onaylanmamaktadır. IP adresiniz kaydedilmektedir.