İhlas Haber Ajansı (İHA) İstanbul muhabirlerinin sahadan aktardığı bilgilere göre, kent genelinde etkisini sürdüren sağanak yağış nedeniyle kuzey ve orta ilçelerde metrekareye 50 ila 95 kilogram yağış düştü.

İBB Afet İşleri ve Risk Yönetimi Dairesi AKOM verilerine göre İstanbul ve çevresi Balkanlar ile Orta Akdeniz üzerinden gelen sistemlerin etkisi altına girdi. Salı sabahı başlayan yağışlar sonucunda Boğaz çevresi ile Avrupa Yakası'nın kuzey ve orta kesimlerindeki Beykoz, Sarıyer, Eyüpsultan, Arnavutköy, Başakşehir, Sultangazi ve Büyükçekmece'de yoğun yağış ölçüldü. Diğer ilçelerde ise 10 ila 40 kilogram arasında yağış kaydedildi.

Su Baskınları Yaşandı

Şiddetli yağışlar günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Kentin bazı noktalarında su baskınları meydana gelirken, bazı alt geçitler ve yollar suyla doldu. Sürücüler ilerlemekte güçlük çekerken kapanan yollarda araçlar mahsur kaldı. Esenyurt'ta su akıntısında sürüklenen bir kadın vatandaşların yardımıyla kurtarıldı. Bir motosikletlinin su birikintisinde yaşadığı zor anlar ise kameralara yansıdı.

Fırtına Uyarısı Yapıldı

Yetkililer, Beykoz, Sarıyer, Eyüpsultan, Başakşehir, Esenyurt, Büyükçekmece, Avcılar ve Küçükçekmece'de sağanak yağmur geçişlerinin süreceğini bildirdi. Gün boyu devam etmesi beklenen yağışlarla birlikte rüzgarın saatte 50 ila 80 kilometre hızla kuvvetli fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

Uzman Görüşü / Editör Yorumu

Meteoroloji ve afet yönetim birimleri, ani sağanak yağışların kent içi drenaj sistemleri üzerinde yarattığı baskıya dikkat çekmektedir. Altyapı kapasitesinin kısa sürede aşılması, özellikle dere yatakları çevreleyen bölgelerde ve alçak kotlu alt geçitlerde su baskını riskini artırmaktadır.