İhlas Haber Ajansı (İHA) İstanbul muhabirlerinin sahadan aktardığı bilgilere göre, İran'dan Türkiye'ye giriş yapan bir tırda gerçekleştirilen operasyonda yüklü miktarda uyuşturucu madde ele geçirildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Kaçakçılık, Narkotik ve Ekonomik Suçlar Soruşturma Bürosu koordinesinde yürütülen soruşturma çerçevesinde, söz konusu tırın yasa dışı madde taşıdığı belirlendi.

Narkotik Köpeğiyle Yapılan Aramada Düzenek Ortaya Çıktı

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin talimatlar doğrultusunda düzenlediği baskında, narkotik köpeği de aktif rol oynadı. Tırın dorsesinde yapılan detaylı incelemede, tahtanın altına gizlenmiş özel bir zulalanma düzeneği tespit edildi. Sökülen tahtanın ardından ortaya çıkan bölmeden uyuşturucu maddeler tek tek çıkarıldı.

55 Kilodan Fazla Eroin Ele Geçirildi

Gerçekleştirilen arama faaliyetleri sonucunda, 133 parça halinde toplam 55 kilo 600 gram eroin muhafaza altına alındı. Olayla bağlantısı olduğu belirlenen S.A. isimli şüpheli emniyet güçleri tarafından gözaltına alınırken, adli makamlarca yürütülen soruşturmanın çok yönlü olarak devam ettiği bildirildi.

Uzman Görüşü / Editöryel Değerlendirme

Uyuşturucu kaçakçılığıyla mücadele operasyonları, ulusal güvenlik ve kamu sağlığının korunması amacıyla ilgili emniyet birimleri ve Cumhuriyet başsavcılıklarının ortak koordinasyonunda yürütülmektedir. Sınır aşan kaçakçılık faaliyetlerinin önlenmesinde narkotik dedektör köpekleri ve teknik takip yöntemleri kritik bir rol oynamaktadır.