İhlas Haber Ajansı (İHA) İzmir muhabirlerinin sahadan aktardığı bilgilere göre, İzmir’de metro hattında ekipman arızası meydana geldi ve bu durum ulaşımda aksamalara yol açtı. Yaşanan aksaklık neticesinde metro seferleri Evka 3-Poligon ile Narlıdere Kaymakamlık-Balçova istasyonları arasında yapılmaya başlandı.
ESHOT Destek Hatları Devreye Alındı
Metro ulaşımının yapılamadığı güzergahlarda ESHOT tarafından ek önlemler alındı. 845 numaralı Demiryolu Takviye hattı Poligon’daki Hıfzıssıhha durağı ile Balçova durağı arasında ring seferleri düzenliyor. Öte yandan 681 numaralı Fahrettin Altay-Lozan Meydanı hattıyla da İnönü Caddesi üzerinden yolcu taşımacılığı sürdürülüyor.
Çalışmalar Sürüyor
Metro A.Ş. yetkilileri arızanın giderilmesi ve seferlerin normale döndürülmesi için ekiplerin sahada çalışmalarını sürdürdüğünü bildirdi. İşletim planında ve sefer sıklıklarında ilave düzenlemeler yapılabileceği belirtilirken, yolcuların istasyon anonslarını ve resmi kanalları takip etmeleri istendi.
Uzman Görüşü / Editöryel Değerlendirme
Toplu taşıma sistemlerinde yaşanan teknik arızalar, alternatif ulaşım ağlarının ve ring seferlerinin hızlıca devreye alınmasını zorunlu kılmaktadır. Bu tür durumlarda yolcu yoğunluğunun yönetilmesi için belediye otobüsleri ve raylı sistemler arasında koordineli bir planlama uygulanır.
Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yazın.
Kanunlara aykırı, konuyla ilgisi olmayan, küfür içeren yorumlar onaylanmamaktadır. IP adresiniz kaydedilmektedir.