İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kent genelinde yürüttükleri çalışmalar kapsamında Buca ilçesinde bir depoya operasyon düzenledi. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde gerçekleştirilen baskında piyasaya sürülmeye hazırlanan milyonlarca lira değerinde kaçak ürün bulundu.

BÜYÜK OPERASYONUN DETAYLARI
Belirlenen adreste yapılan aramalarda 23 bin 40 şişe kaçak içki, 23 bin 323 adet sahte TAPDK bandrolü ve 46 bin 490 adet etiket ele geçirildi. El konulan kaçak ürünlerin toplam piyasa değerinin yaklaşık 3 milyon 800 bin Türk Lirası olduğu tespit edildi.
1 ŞÜPHELİ GÖZALTINDA
Gerçekleştirilen bu baskın, 2026 yılı içerisinde İzmir'de tek seferde en fazla alkollü içkinin ele geçirildiği operasyon olarak kayıtlara geçti. Olayla bağlantısı belirlenen 1 şüpheli gözaltına alınırken, şüpheli hakkında adli işlem başlatıldığı bildirildi.
EDİTÖR NOTU
Kaçakçılık operasyonları, 5607 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu kapsamında halk sağlığını korumak ve vergi kayıplarını önlemek amacıyla emniyet birimleri tarafından titizlikle yürütülmektedir. Bu tür operasyonlarda sahte bandrol ve etiket kullanımı da suç unsuru olarak değerlendirilmektedir.


Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yazın.
Kanunlara aykırı, konuyla ilgisi olmayan, küfür içeren yorumlar onaylanmamaktadır. IP adresiniz kaydedilmektedir.