İhlas Haber Ajansı (İHA) İstanbul muhabirlerinin sahadan aktardığı bilgilere göre, Gaziosmanpaşa ilçesinde okuldan aldığı çocuklarıyla evine yürüyen Canan Erdoğan, kontrolden çıkan minibüsün devrilmesi sonucu yaşamını yitirdi.
Kaza, 22 Ekim Perşembe günü saat 16.00 sıralarında Karayolları Mahallesi Abdi İpekçi Caddesi üzerinde meydana geldi. Aşırı hızlı olduğu belirtilen bir minibüs, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesiyle kaldırıma çıktı. O sırada iki çocuğuyla birlikte yürüyen 41 yaşındaki Canan Erdoğan, üzerlerine gelen aracı fark ederek evlatlarını son anda kenara itti. Çocuklarını mutlak bir facianın eşiğinden kurtaran Erdoğan, devrilen minibüsün altında kalarak ağır yaralandı.
Hastaneye Kaldırıldı
Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Minibüsün altından çıkarılan yaralı anne, sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından acilen hastaneye kaldırıldı. Tedavi altına alınan Canan Erdoğan, doktorların tüm çabalarına rağmen kurtarılamadı. Olayın ardından minibüs sürücüsü polis ekipleri tarafından gözaltına alınırken, kazayla ilgili kapsamlı soruşturma başlatıldı.
Uzman Görüşü / Editöryel Değerlendirme
Yerleşim bölgelerinde ve okul çevrelerinde aşırı hız ile kontrolsüz sürüş, yaya güvenliğini doğrudan tehdit eden en büyük risk faktörleri arasında yer almaktadır. Karayolları Trafik Kanunu gereğince sürücülerin yaya yoğunluğunun bulunduğu cadde ve sokaklarda azami dikkat göstermesi yasal bir zorunluluktur.
Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yazın.
Kanunlara aykırı, konuyla ilgisi olmayan, küfür içeren yorumlar onaylanmamaktadır. IP adresiniz kaydedilmektedir.