SİLAH VE MÜHİMMAT OPERASYONU

Kahramanmaraş merkezli olarak gerçekleştirilen silah ve mühimmat ticareti operasyonunda toplam 7 şüpheli gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan 3’ü tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kahramanmaraş İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, suç işlemek amacıyla örgüt kurma ile silah ve mühimmat ticareti suçlarına yönelik 29 Eylül tarihinde düğmeye bastı. Kahramanmaraş’ın Onikişubat ilçesi ile Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinde eş zamanlı baskınlar düzenlendi.

Çok Sayıda Silah ve Mühimmat Ele Geçirildi

Gerçekleştirilen aramalarda 1 AK-47 piyade tüfeği, 6 ruhsatsız av tüfeği, 4 ruhsatsız tabanca, bin 110 fişek ve 57 kartuş ele geçirildi. Ayrıca 6 piyade tüfeği şarjörü, 3 tabanca şarjörü, 3 gündüz görüş dürbünü ve 9 tabanca kabze kapağı muhafaza altına alındı.

Operasyon kapsamında gözaltına alınan 7 şüpheliden 4’ü hakkında adli kontrol kararı verilirken, 3 şüpheli tutuklanarak Türkoğlu Ceza İnfaz Kurumuna teslim edildi.