Kahramanmaraş İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince yürütülen silah ve mühimmat ticareti operasyonunda yakalanan zanlılardan üçü cezaevine gönderildi. Gerçekleştirilen baskınlarda çok sayıda ateşli silah ve mühimmat ele geçirildi.

OPERASYONUN DETAYLARI ORTAYA ÇIKTI

Kahramanmaraş İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 29 Eylül tarihinde suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve silah kaçakçılığı yapmak suçlarına yönelik çalışma başlattı. Kahramanmaraş'ın Onikişubat ilçesi ile Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde eş zamanlı operasyonlar düzenlendi.

ÇOK SAYIDA SİLAH VE MÜHİMMAT ELE GEÇİRİLDİ

Yapılan aramalarda 1 AK-47 piyade tüfeği, 6 ruhsatsız av tüfeği, 4 ruhsatsız tabanca, bin 110 fişek ve 57 kartuş bulundu. Ayrıca adreslerde 6 piyade tüfeği şarjörü, 3 tabanca şarjörü, 3 gündüz görüş dürbünü ve 9 tabanca kabze kapağı muhafaza altına alındı.

ÜÇ ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Operasyon kapsamında gözaltına alınan 7 şüpheli işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 4'ü hakkında adli kontrol tedbiri uygulanırken, 3 kişi tutuklanarak Türkoğlu Ceza İnfaz Kurumuna teslim edildi.