İhlas Haber Ajansı (İHA) Kahramanmaraş muhabirlerinin sahadan aktardığı bilgilere göre, Kahramanmaraş'ta 15 Nisan tarihinde Ayser Çalık Ortaokulu'na düzenlenen ve 9 öğrenci ile bir öğretmenin hayatını kaybettiği saldırının ardından anlamlı bir vefa adımı atıldı. Bu kapsamda Yeşilvadi Sitesi yönetimi, 223 dairenin bulunduğu yerleşkedeki çocuk parkına Belinay Nur Boyraz'ın, spor sahasına ise Kerem Erdem Güngör'ün adını verme kararı aldı.

Ailelerin Duygu Dolu Açıklamaları

Çocukların adlarının yaşatılması amacıyla gerçekleştirilen bu çalışma dolayısıyla aileler, site yönetimine ve destek veren komşularına teşekkürlerini iletti. Belinay Nur Boyraz'ın babası Murat Boyraz, benzer acıların bir daha yaşanmaması temennisinde bulunarak devlet yetkililerine ve vatandaşlara minnettarlığını dile getirdi. Kerem Erdem Güngör'ün babası Mustafa Güngör ise komşularının gösterdiği bu inceliğin kendilerini duygulandırdığını vurgulayarak yavrularının adlarının sonsuza kadar yaşamasını diledi.

Süreç Meclis Gündeminde Takip Ediliyor

Öte yandan Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) okul saldırısı araştırma komisyonu üyesi AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İrfan Karatutlu, yaşananların tüm şehre ve ülkeye yapılmış bir saldırı olduğunu belirtti. Kamu görevlilerinin yargılanması sürecinin ve davanın takipçisi olacaklarını ifade etti.

Uzman Görüşü / Editöryel Değerlendirme

Eğitim kurumlarında ve toplumsal yaşam alanlarında güvenliğin artırılmasına yönelik yasal düzenlemeler ve idari tedbirler, benzer trajedilerin önlenmesinde kritik bir rol oynamaktadır. Kamuoyunda geniş yankı uyandıran bu tür olayların ardından atılan vefa adımları, toplumsal dayanışmanın ve hafızanın korunması açısından önem arz etmektedir.