İhlas Haber Ajansı (İHA) Kastamonu muhabirlerinin sahadan aktardığı bilgilere göre, Kastamonu'nun sahil ilçesi Cide'de termometrelerin 25 dereceyi göstermesi üzerine kent sakinleri kendilerini dışarı attı.
Hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesiyle birlikte bölge halkı sahillerde, parklarda ve piknik alanlarında yoğunluk oluşturdu. Kimi vatandaşlar sahilde yürüyüş yapıp güneşlenmeyi tercih ederken, kimileri ise yeşil alanlarda piknik yaparak güzel havanın tadını çıkardı.
Uzman Görüşü / Editör Yorumu
Meteorolojik verilere göre sonbahar aylarında görülen bu tür ani sıcaklık artışları, yüksek basınç sistemlerinin etkisiyle kısa süreli olarak yaşanabiliyor. Uzmanlar, mevsim geçişlerindeki bu sıcaklık dalgalanmalarının doğa ve insan faaliyetleri üzerinde geçici etkiler bırakabildiğini belirtiyor.


Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yazın.
Kanunlara aykırı, konuyla ilgisi olmayan, küfür içeren yorumlar onaylanmamaktadır. IP adresiniz kaydedilmektedir.