İhlas Haber Ajansı (İHA) Kastamonu muhabirlerinin sahadan aktardığı bilgilere göre, Kastamonu'nun Tosya ilçesi D100 kara yolu Çaykapı kavşağında kaza meydana geldi. Samsun istikametine seyreden Zafer G. yönetimindeki 35 CEL 972 plakalı PTT'ye ait kargo kamyonu, sürücünün direksiyon hakimiyetini yitirmesi sonucu yoldan çıktı.

Demir bariyerleri aşan araç, yaklaşık 25 metre yükseklikteki köprüden aşağıya düştü. Beton su kemerine çarpan kamyon hurda haline gelirken, sürücü ile araçta bulunan İsmail Ö. kabinde sıkıştı. Kargo paketleri ise çevreye saçıldı.

Ekiplerin Yoğun Çabası

İhbar üzerine bölgeye itfaiye, sağlık, polis ve jandarma ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri, araçta mahsur kalan yaralıları kurtarmak için operasyon başlattı. Ekiplerin yaklaşık 40 dakika süren çalışması neticesinde yaralılar sıkıştıkları yerden çıkarıldı.

Sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından yaralılar Tosya Devlet Hastanesine kaldırıldı. Kazayla ilgili inceleme başlatıldığı bildirildi.

Uzman Görüşü / Editör Yorumu

Karayollarında yük taşımacılığı yapan ağır tonajlı araçların güvenliği, sürücülerin yorgunluk durumu ve yol koşulları büyük önem taşımaktadır. Bu tür kazaların önlenmesi adına denetimler ve uyarı levhaları kritik bir rol oynamaktadır.